Lazanja ne shtepi


Per kete recete do tju nevojiten:

  • 60 peta lazanje
  • 500ml bashamel i gatshem
  • 1l salce domatesh
  • Djath mozarella dhe te bardhe
  • 2 karrota
  • Kripe, piper dhe rigon
  • 500g mish te grire
Receta:
  • Fillojme duke zjere petet e lazanjes. Kujdes: ngjiten shpejt me njera tjetren ndaj zjejini ne uje per shume pak minura
  • Ne 1 tigan te thelle skuqim mishin dhe karroten. Shtojme salcen e domateve dhe i zjejme ne zjarr te avashte me kapak mbyllur
  • Pergatisim tepsine: Lyejme siperfaqen e tepsise me bashamel. Une kam zgjedhur te gatshem, por ne pamundesi me kontaktoni per receten
  • Shtrojme petet e para dhe i lyejme me salcen e kuqe te para pergatitur
  • I hedhim pak djath mozarella dhe te bardhe te prere ne feta te vogla e te holla
  • Shtrojme katin e dyte dhe e lyejme me bashamel dhe perseri djath mozarella
  • Vazhdoni keshtu derisa te mbarohen petet
  • Piqeni per rreth 20 minuta
                                         Ju befte mire!

A e dinit se Lazanja eshte 'shpikur' ose gatuar qe ne shekullin e 14 ne zonen e Emilia Romana? Ja 1 shpjegim pse kjo pjate eshte kaq e shijshme! Ka patur plot vite perpara per tu persosur. Ne fakt fjala Lazanje, nuk i referohet kesaj te fundit si ushqim, por enes ne te cilen ajo eshte gatuar dikur. Ah dhe mos harroni, 29 korriku eshte dita nderkombetare e lazanjes!!! 
Ne qofte se nuk e preferoni mishin, mund ta mbushni edhe me perime. Te rendesishme per kete pjate jane djathi dhe salcat.




Comments