Gjelle pranverore


Per kete recete do tju nevojiten:
  • 2 - 3 patate te medha
  • 1 karrote e madhe
  • Lulelaker
  • Fileto pule
  • 1 domate ose salce domatesh
  • 1 qepe e vogel
  • Vaj ulliri
  • Kripe dhe piper
  • Rigon
  • 2 gjethe dafine sipas deshires
Receta:
  • Lajeni dhe priteni ne kubike fileton e pules
  • Marinojeni me kripe, piper dhe pak rigon
  • Ne 1 tenxhere nxehni vajin e ullirit dhe kavardisini pak filetot e pules me qepen e grire imet (mund te perdoret edhe qepa e njome jeshile) dhe domatet
  • Shtojme 3 - 4 gota uje 
  • Menjehere shtojme edhe te gjitha oerimet e lartpermendura te prera ne kubike
  • Hedhim perseri pak kripe, piper dhe rigon
  • Mund ti shtojme edhe 2 gjethe dafine qe lengu te marre shije me te mire
  • Lereni te zjeje me kapak mbyllur per rreth 30 minuta (derisa perimet te jene zbutur dhe lengu te jete trashur)
                                    Ju befte mire!

Ne pranveren me shi (kur mendoj per veren e nxehte qe na pret, ne fakt nuk merzitem hic), 1 gjelle e ngrohte dhe nga ana tjeter shumengjyreshe, te shijon perhere. Perpijini vitaminat kete stine kur 'nderron gjaku' dhe viruset i kemi 'neper kembe'. Fundjavave mund te te shijoje 1 pice plot djath, apo patatet e skuqura. Ndersa gjate javes gjellet e shtepise nuk nderrohen me asgje!




Comments