Pilaf me qiqra


Per kete recete do tju nevojiten:

  • 2 gota oriz
  • Qiqra (te pjekura ose jo. Ne kete recete une kam zgjedhur te pjekurat pasi zjehen me shpejt)
  • 6 gota uje
  • Gjalp
  • Kripe, piper
Receta:
  • Zjejme qiqrat per rreth 30 minuta derisa te zbuten.
  • Shkrijme pak gjalp dhe skuqim orizin per disa minuta duke e trazuar here pas here pa e djegur
  • Shtojme ujin dhe e leme te zjeje me kapak mbyllur
  • Ne fund beni 1 gjysem kallepi oriz me ndihmen e nje tasi te rrumbullaket. Shtroni 1 shtrese qiqra dhe mbulojeni me gjysmen tjeter te kallepit me oriz. Dekorojeni siper perseri me qiqra.
                                       Ju befte mire! 

Qiqrat jane nder legumet e mia te preferuara dhe zene vendin e 3 - te ne bote per perdorim. Kane vetem 6 % yndyre dhe 55 % karbohidrate qe perkthehen ne energji. Nje nga mbrojtesit me te mire te zemres.
Gjithesecili qe ka shetitur qofte 1 here Stambollin, besoj se e ka provuar pilafin me qiqra qe turqit shesin ne karrocat e tyre te vogla te kuqe. Cdo gje qe me lidh me ate vend me ben shume nostalgjike. Me besoni, duke ngrene kete pilaf, do te ndjeni valet e detit Marmara. 



Comments