Byrek me pete te pjekur


Perberesit:

  • 1 pako me pete te pjekura
  • 1 liter e gjysem qumesht
  • 300g gjalp te shkrire
  • 4 veze
  • 300g gjize pa kripe
  • pak kripe
Receta:
  • Ne 1 ene rrahim se bashku vezet dhe 1 liter qumesht
  • Shtojme gjizen, pak gjalp dhe kripe
  • Lyejme tepsine me pak gjalp
  • Shtrojme peten e pare dhe fillojme duke e lyer peten
  • Vazhdojme me peten tjeter dhe e lyejme
  • Pasi te mbarojne petet, ne fund shtojme gjysme liter qumesht dhe e leme derisa petet ta pine
  • E pjekim ne 250 grade
                                               Ju befte mire!

Kur e kam gatuar kete recete, ne vendin qe jetoj ka qene dita e nenes. Meqenese perkohesisht jemi larg, me kapi nostalgjia. Eh, vajzat per nenat...Kete recete ma gatuante gjithmone nena ime Tiranase. Eshte i bute, i shijshem dhe me arome fantastike! Ne qofte se agjeroni si une, ftoni disa miq per iftar dhe shijojeni bashke.

Comments