Trilece


Per kete recete do tju nevojiten:

  • 6 veze
  • 400 gr sheqer
  • 400 gr miell
  • Fryres embelsirash
  • Sheqer vanilje
  • 250 ml ajke qumeshti te fresket ose pana
  •  1 liter qumesht
  • 300 ml qumesht panda
  • Krem i gatshem per trilece 
Receta: 
  • Ndajme te bardhat e vezeve dhe i rrahim mire derisa te shkumohen e kremezohen ne nje mikser
  • Shtojme sheqerin
  • Pas disa minutash perzjerje, shtojme te verdhat e vezeve 1 e nga 1 duke i perzjere vazhdimisht me mikser
  • Shtojme miellin dalengadale dhe me pas fryresin e embelsirave dhe sheqer vaniljen
  • Lyejme tepsine me pak vaj dhe shtrojme letren per pjekje
  • E vendosim masen e lart pergatitur te piqet per rreth 30 minuta ne temperaturen 280 grade
  • Pasi te piqet, largohet keku me gjithe leter nga tepsia
  • Tepsine e lyejme mire me pana ose ajke qumeshti ne te gjithe siperfaqen e saj
  • Me kujdes largojme letren nga keku 
  • Kekun e rivendosim ne tepsi dhe e shpojme me pirun (gati ne te gjithe siperfaqen e saj)
  • Ne 1 ene perzjejme qumeshtin bashke me qumeshtin panda
  • Mos harroni: qumeshti duhet i ftohte
  • Ja hedhim siper bazes se trileces dhe e presim derisa keku ta pije te gjithin
  • Siper shtrojme kremin e trileces
  •                                                              Ju befte mire!
Me kujtohen kohet kur te te sillnin nje trilece per ditelindje, ishte nderi me i madh. Madje me dhimbsej cdo pike qumeshti qe tepronte tek kutija e trileces. Ehh, ky brez nuk mund ti kuptoje disa gjera. Ndersa tani, jo me shume shpenzime, ti mund ta gatuash vete 1 trilece e tja cosh miqve te tu. Eshte fundjave! Embelsojeni dike nga duart tuaja.



Comments