Oriz me 4 djathra


Per kete recete do tju nevojiten:
  • 3 gota oriz
  • 6 gota uje
  • 1 pana
  • Djath mozarella
  • Djath hollandez
  • Djath gorgonzola
  • Kripe dhe piper
  • Pak gjalp ose margarine
Receta:
  • Vendosim orizin te zjeje. Per 3 gota oriz ju duhen 6 gota uje
  • Nderkohe pergatisim salcen me 4 djathrat
  • Ne 1 tigan te thelle kavardisim pak gjalp me panen
  • Pasi gjalpi te jete shkrire plotesisht, shtojme djathrat e lartpermendur te prere ne kubike te vegjel, sa me holle
  • Shtojme shume pak kripe sepse vete djathrat permbajne
  • Gjithashtu dhe piper sipas deshires
  • I perzjejme here pas here derisa djathrat te jene shkrire plotesisht dhe te kemi formuar 1 salce kremoze 
  • Po ne ate tigan, shtojme orizin tashme te zjere dhe i perzjejme me kujdes
  • Sherbehet i ngrohte dhe me ndonje sallate per shoqerim
  • Me lart e kam shoqeruar me sallate lakre dhe domate
                                            Ju befte mire!

Eshte 1 shprehje qe thote se orizi ka shkuar deri ne Elbasan dhe eshte kthyer e prap seshte ftohur. Gjithsesi, vertete qe kjo pjate duhet shijuar e ngrohte me ato djathrat qe zgjaten e shkrihen ne goje. Ska nevoje te flas se perse duhet provuar kjo recete, pasi cdo gje qe permban 4 djathra ka 1 shije te pa pershkrueshme! 

Comments