Per kete recete do tju duhen:
Per brumin:
- Luleshtrydhe
- 1 gote miell
- 2 luge te medha sheqer
- 80 gram margarine
- 1 veze
- 1 luge gjelle uje
Per mbushjen:
- 2 veze
- 3 luge gjelle sheqer
- 1 luge gjelle miell
- 1 luge gjelle miell misri
- 1 gote qumesht
- Vanilje
Receta:
- Fillimisht perzjejme mire miellin, gjalpin (ne temperaturen e dhomes), sheqerin dhe vezen. Mund ti perzjeni mire me dore, pa ndihmen e 1 mikseri
- Ne qofte se ka nevoje, mund te shtoni 1 - 2 luge uje
- Pasi ta keni zene brumin, e mbulojme dhe e leme tr vije per rreth 20 minuta
- Pas 20 minutash e marrim brumin dhe e ndajme ne 4 pjese te barabarta
- Hapim 4 mini peta, aq sa te zene gjithe siperfaqen e eneve/ tavave speciale te vogla per tarte
- I pjekim per rreth 15 minuta
- Nderkohe pergatisim kremin
- Rrahim vezet, vaniljen dhe sheqerin ne 1 tenxhere ose tigan
- Shtojme miellin 00 dhe miellin e misrit
- Vazhdojme ti perzjejme derisa te krijohet 1 mase homogjene
- Duke e perzjere, shtojme edhe qumeshtin
- I japim nje vale ne temperature mesatare duke e perzjere gjate gjithe kohes per te menjanuar kokrrizat
- E zjejme per rreth 2 minuta
- Ne fund, mbushim mini tartat me kremin e sapo pergatitur
- E zbukurojme me luleshtrydhe por edhe me fruta te tjera sipas deshires
Comments
Post a Comment