Byrek me spinaq dhe gjize


Per kete recete do tju ndvojiten:

  • Gjysem kg miell
  • 1 luge kafeje kripe
  • Gjysem filxhani vaj ulliri ose gjalp
  • 1 kg spinaq
  • Cerek kg gjize
  • 2 veze
  • Nenexhik, koper, majdanoz te fresket
Receta:
  • Fillojme te zeme brumin me miell, uje dhe gjysem filxhani kafeje me vaj ulliri
  • Pa harruar ti shtojme pakez kripe
  • E mbulojme me 1 pecete te njome dhe e leme te pushoje per rreth 15 minuta
  • Nderkohe lajme dhe grijme imet spinaqin
  • E shtypim per disa minuta fort me duar
  • I shtojme brenda majdanozin, koper dhe nenexhikin e fresket
  • I hedhim gjizen dhe 2 vezet qe me pare i kemi rrahur
  • Ne fund shtojme kripe dhe vaj ulliri (ne varesi te kripes qe ka gjiza)
  • I perzjejme mire
  • Rifillojme me brumin duke e ndare ne kulece te vegjel (rreth 12 te tille)
  • Hapim 6 pete dhe i shtrojme siper njera tjetres ne tepsine e lyer me pak vaj
  • Marrim harxhin e pergatitur dhe e hedhim mbi pete duke e hapur ne menyre te nje trajteshme
  • Hapim edhe 6 pete te tjera dhe mbulojme gjithe siperfaqen e harxhit
  • Mundeni ose jo (ne baze te deshires dhe tradites) ti perthyeni anet ngra brenda
  • E lyejme siperfaqen me pak vaj ose gjalp te shkrire
  • E pjekim ne temperature 200 grade
                          Ju befte mire!

Byyrek, byyyrek o usta Murat! Sa e sa kenge i jane bere ketij byreku. E gjejme kudo me emra te ndryshem, shije, pergatitjeje...Por une per recete te pare duhej te paraqisja 1 me spinaq. Thjesht..duhej! Edhe neper byrektore te qytetit mezi gjej me spinaq, shume e padrejte. Shijen ja dime dhe ja duam te gjithe.



Comments