Per kete recete do tju nevojiten:
- 1 patellxhan
- 2 kungulleshka
- 2 patate
- 2 karrota
- 1 spec
- Hudher te fresket
- Kripe, piper dhe ereza te ndryshme te thara
Receta:
- Ne zjarr te ngadalte ngrohni vajin e ullirit ne 1 tigan.
- Shtoni domatet e prera, karrotat, specin dhe hudhren.
- Skuqini per disa minuta.
- Nderkohe pergatisni taven: lyjeni me pak vaj ulliri
- Shtoni te gjitha perimet e lartepermendura te prera ne kubike, edhe ato qe skuqem me lart.
- Shtoni kripe, piper dhe te gjitha erzat qe ju pelqeni.
- Piqeni duke e mbuluar me leter alumini per rreth 30 - 40 minuta. Minutat e fundit mund tja hiqni letren e aluminit per ti dhene 1 faqe. Shpesh, kur patatet nuk jane te reja, preferoj ti zjej perpara se ti fus ne furre.
Ju befte mire!
Kjo pjate plot ngjyra do te sjelle pranveren ne tryezen tuaj. I permban te gjitha vitaminat e nevojshme. Si 1 tufe lulesh, gjithmone perpiquni ti kombinoni ngjyrat e perimeve tuaja per 1 pjate te bukur dhe te shendetshme.
Comments
Post a Comment