Per kete recete do tju nevojiten:
- Miell
- Proshute vici
- Kerpudha te fresketa ose te konservuara
- Djath parmesan
- Kripe
- Oregano
- Salce domatesh
- Gjysem luge kafeje maja
- 1 luge gjelle vaj
Receta:
- Zeme brumin me miell, uje, kripe dhe pak maja
- Perpiquni qe brumi te jete pak me i forte se ai i byrekut
- Mbulojeni me 1 qese dhe lereni te pushoje per rreth 1 ore
- Hapni me ndihmen e 1 okllaije brumin
- Lyejini petet me salce, djath, kerpudha, proshute dhe oregano
- Piqni per rreth 15 - 20 minuta
Ju befshin mire!
Pica, 1 gatim aq i pelqyer nga te gjithe ne. Qekur italianet e shpiken ne 1889, bota u be nje vend me i mire. Le te themi qe sado te duam ta evitojme, eshte 1 nga kenaqesite e jetes qe here pas here duhet provuar. Lereni veten te lire dhe hani pa ju brejtur ndergjegjia, shijoni! Sidomos pica e bere ne shtepi do jete 1 argetim per ju dhe femijet. Mua gjithmone me ka pelqyer me teper pica e gatuar sesa ajo e porositur. Mund te luani me shijet e saj. Une jam e idese qe 9 shkurti, dita nderkombetare e pices, te jete dite pushimi e te gjithe te kemi mundesine te 'zhytemi' ne to.
Comments
Post a Comment