- 300 gr mish i grire
- 6 - 7 kokrra patate
- 1 karrote
- 1 qepe me madhesi te mesme
- 1 veze
- Pak qumesht
- Kripe, piper, spec i kuq i grire, oregano dhe te gjitha erezat qe ju preferoni
- Vaj
Receta:
- Ne 1 tigan skuqni qepen, karroten dhe mishin duke mos harruar ti shtojme erezat e mesiperme
- Lyejme tepsine me vaj dhe shtrojme ne te gjithe siperfaqen patatet e prera sa me holle
- Nderkohe qe harxhi i mesiperm do jete bere gati, shtrojeni siper patateve duke mos lene asnje hapesire
- Shtojme edhe pjesen tjeter te patateve te prera holle
- E mbulojme taven me uje dhe i fusim ne furre
- E leme te piqet per rreth 40 minuta
- Minutat e fundit perzjejme vezen me pak qumesht dhe ja hedhim patateve siper
- I pjekim edhe per rreth 5 minuta te tjera derisa te marre nje ngjyre te kuqerremte
Ju befte mire!
Mund te mbushni sa shtresa te doni, ajo qe une ju siguroj eshte qe shija e kesaj tave do i pelqeje te gjithe familjes suaj. Ah, dhe pjesa ime e preferuar jane patatet siper qe bejne kerrc - kerrc.
Mund te mbushni sa shtresa te doni, ajo qe une ju siguroj eshte qe shija e kesaj tave do i pelqeje te gjithe familjes suaj. Ah, dhe pjesa ime e preferuar jane patatet siper qe bejne kerrc - kerrc.
Comments
Post a Comment