Mish i pjekur me perime


Per kete recete do tju nevojitet:

  • Fileto pule
  • Mish vici, pjesa e bute (biftek)
  • 2 karrota
  • 2 - 3 patate
  • 2 speca
  • kripe, piper, oregano
  • Djath me feta te holle
  • Vaj ulliri
Receta:
  • Marrim fileton e pules, e rrahim me cekic dhe e marinojme me vaj ulliri,  kripe, piper dhe oregano
  • Keshtu veprojme edhe me mishin e kuq
  • E lyejme taven me vaj ulliri dhe shtrojme te gjitha perimet e prera ne kubike
  • Mos harroni kripen, piperin dhe oreganon
  • Ne fund i shtrojme copat e mishrave duke mbuluar te gjithe siperfaqen e perimeve ne tave
  • I pjekim me leter alumini per rreth 40 minuta
  • Minutat e fundit heqim letren dhe shtrojme disa feta djath te holle 
  • E pjekim edhe per disa minuta derisa djathi te shkrihet
                                                    Ju befte mire!

Cdo gje qe piqet ne tave ka tjeter shije. Eshte e vertete qe mishi i kuq nuk rekomandohet me teper se 1 here ne jave, ama gjithashtu edhe mungesa e tij shkakton probleme ne shendet ndonjehere. Mos besoni cdo gje qe lexoni ne internet (ok, sapo bera 1 anti reklame). I pasur me proteina, zink, hekur dhe vitaminen B12, mishi i vicit i fresket shijon shume. Yndyra qe ai leshon dhe vaji i ullirit te mbushin plot me energji. 
Kjo recete eshte e pershtatshme per cdo gezim familjar qe mund te keni. Me poshte, shijoni fotot e kesaj tave te mrekullueshme. P.s Me falni per taven jo shume 'fancy', por per mua rendesi ka shija e ushqimit.



Comments