Per kete recete do tju nevojitet:
- Fileto pule
- Mish vici, pjesa e bute (biftek)
- 2 karrota
- 2 - 3 patate
- 2 speca
- kripe, piper, oregano
- Djath me feta te holle
- Vaj ulliri
- Marrim fileton e pules, e rrahim me cekic dhe e marinojme me vaj ulliri, kripe, piper dhe oregano
- Keshtu veprojme edhe me mishin e kuq
- E lyejme taven me vaj ulliri dhe shtrojme te gjitha perimet e prera ne kubike
- Mos harroni kripen, piperin dhe oreganon
- Ne fund i shtrojme copat e mishrave duke mbuluar te gjithe siperfaqen e perimeve ne tave
- I pjekim me leter alumini per rreth 40 minuta
- Minutat e fundit heqim letren dhe shtrojme disa feta djath te holle
- E pjekim edhe per disa minuta derisa djathi te shkrihet
Ju befte mire!
Cdo gje qe piqet ne tave ka tjeter shije. Eshte e vertete qe mishi i kuq nuk rekomandohet me teper se 1 here ne jave, ama gjithashtu edhe mungesa e tij shkakton probleme ne shendet ndonjehere. Mos besoni cdo gje qe lexoni ne internet (ok, sapo bera 1 anti reklame). I pasur me proteina, zink, hekur dhe vitaminen B12, mishi i vicit i fresket shijon shume. Yndyra qe ai leshon dhe vaji i ullirit te mbushin plot me energji.
Kjo recete eshte e pershtatshme per cdo gezim familjar qe mund te keni. Me poshte, shijoni fotot e kesaj tave te mrekullueshme. P.s Me falni per taven jo shume 'fancy', por per mua rendesi ka shija e ushqimit.
Comments
Post a Comment