Gjelle me bamje

Per kete recete do tju nevojiten:
  • 750 g bamje per 4 persona
  • 1 qepe
  • 1 domate (ose salce domatesh)
  • 1 - 2 karrota
  • Kripe, piper dhe ereza te tjera sipas deshires
  • Vaj ulliri
Receta:
  • Ne zjarr te ngadalte ngrohni vajin e ullirit ne nje tigan.
  • Shtoni qepet e grira holle, domatet dhe karrotat. Skuqini per pak minuta.
  • Mos harroni ti shtoni kripe, piper, rigon dhe erza te tjera te thara sipas deshires.
  • Shtoni 2 ose 3 gota uje dhe lereni te marre 1 vale.
  • Lajini mire bamjet dhe pritjani bishtin. Kini kujdes te mos shkoni shume thelle sepse keshtu bamjet do ta humbin formen e tyre kur te gatuhen. 
  • Lerini te zjejne me kapak te mbyllur per rreth 10 - 15 minuta.
                                                  Ju befte mire!
                                               
Bamjet kane 1 paraqitje mjaft delikate, aq sa anglezet i quajne 'gishta zonjushash'.  Shumica e njerzve, sidomos femijet e kane te veshtire ti hane sepse ndonjehere kur sherbehen nuk jane aq te kendshme per syrin. E megjithate, bamjet jane te pasura ne potasium, vitamine B, vitamine C, acid folik dhe kalcium. Ideale per fertilitet, mbrojne zemren dhe shikimin. Pranvera dhe vera jane stinet ideale per ti konsumuar. Ka mjaft menyra per ti sherbyer dhe per ti bere sa me te kendshme per ju. Hani shendetshem!







                                   
                                           

Comments