Keku i mamit


Per kete recete do tju nevojiten:

  • 4 veze
  • 1 gote sheqer
  • 1 gote kos
  • 2 gota miell
  • 2 luge kafeje sode buke ose fryres embelsirash
  • Kanelle
  • Gjalp
  • Rrush te thate
  • Boronica te kuqe
  • Arra te grira
  • Lekure limoni
Receta:
  • I rrahim vezet me dore ose mixer
  • Shtojme sheqerin dhe kosin
  • Dalengadale shtojme miellin duke e rrahur masen pa pushim ne menyre qe te mos formohen kokrra
  • Shtoni fryresin e embelsirave 
  • Hidhni frutat e thata bashke me arrat dhe lekuren elimonit, perzjejini mire
  • I shtojme gjalpin e shkrire dhe nderkohe lyejme edhe siperfaqen e tepsise me pak gjalp
  • Piqeni kekun ne 180 grade
  • Perpiquni te mos e hapni furren sepse nuk ju fryhet embelsira, perkundrazi do ndodhe e kunderta. 
  • Mund ta provoni me 1 kunje ose maje thike nqs eshte pjekur brenda ose jo
                                     Ju befte mire!

Ahhhh...Sa here e gatuaj kete kek me kujtohet sa gezohesha kur ime me e gatuante. Askush se bente si ajo, as une vete! Kam pershtypjen qe askush nuk gatuan si nenat tona. E gjithsesi, shpresojme qe nje dite te gjithe te behemi nena e te gatuajme per femijet tane, pse jo edhe kete kek te mrekullueshem e te shendetshem. Do tju mbushet shtepia me arome aq te mire e aq te ngrohte sa nuk do te shqetesoheni ne qofte se ju merrni arome gatimi. Une ende po e ndjej ate arome...



Comments