Per kete recete do tju nevojiten:
- 3 veze
- 1 gote sheqer
- 2 gota miell
- 1 luge kafeje sode buke ose fryres embelsirash
- Gjysem gote kos
- 1 Banane
- Recel te shijes qe preferoni
- Vaj
Receta:
- Rrihni mire vezet me sheqerin derisa te formohet 1 mase kremoze
- Shtoni kosin
- Shtoni miellin dhe fryresin dalengadale, gjithmone duke e rrahur brumin
- Perzjeni edhe pak vaj
- Ne nje tepsi, mundesisht te formes drejtkendore, vendosni letren e kuzhines
- Shtroni brumin dhe piqeni ne 180 grade
- Pasi te piqet, me ndihmen e 1 peshqiri kuzhine, nxirreni kekun nga tepsia
- Sa eshte i nxehte, rrotullojeni porsi 1 tub
- Lereni rreth 20 minuta te ftohet dhe rihapeni
- Lyjeni siperfaqen me recel dhe vendosni 1 banane (ose me shume, vare nga gjatesia e kekut)
- Rrotullojeni perseri si bete me pare
- Mund ta sperkatni me arre kokosi apo arra
Ju befte mire!
Me po te njejten recete, mund te beni cfaredo lloj mbushjesh qe ju pelqeni. Kete embelsire e provova per here te pare kur disa miq na e sollen ne shtepi. Ishte mjaft e shijshme ndaj vendosa ta ndaj me ju. Eshte e bute sfungjer.
1 falenderim special per Niten dhe receten e saj.
Mirepres receta nga te gjithe ju qe po me lexoni sepse ketu do me pelqente te ishim nje familje e madhe. Une nuk di me teper se ju prandaj do te doja te ndanim eksperienca te ndryshme sebashku. :)
1 falenderim special per Niten dhe receten e saj.
Mirepres receta nga te gjithe ju qe po me lexoni sepse ketu do me pelqente te ishim nje familje e madhe. Une nuk di me teper se ju prandaj do te doja te ndanim eksperienca te ndryshme sebashku. :)
Comments
Post a Comment