Bizele

Per kete recete do te ju nevojiten:                                               
  • Per 4 persona ju nevojiten rreth 750 gr bizele
  • 1 qepe e madhe
  • 1 domate e madhe (ose salce domatesh)
  • 1 patate
  • 2 karrota
  • Vaj ulliri
  • Koper, kripe dhe ereza te tjera sipas deshires
  • Pergatitja:
    •  Ne zjarr te ngadalte skuqni qepet e prera imet, domaten, pataten dhe karrotat ne vaj ulliri. Skuqini derisa qepa te marri 1 ngjyre te kuqerremte. 
    •  Shtoni kripe dhe koper.
    • Shtoni bizeler me 2 ose 3 gota uje dhe lerini te zjejne me kapak mbyllur per rreth 30 minuta neqoftese jeni duke perdorur bizele te ngrira dhe rreth 15 minuta neqoftese jeni duker perdorur bizele te fresketa.
              Ju befte mire!

    E perzgjodha gjellen me bizele, 1 gjelle e thjeshte dhe e njohur ne vendin tone sepse doja ta filloja kete blog me 1 pjate e cila me kujton femijerine. Ishte pikerisht ne ate periudhe kur me lindi pasioni per te gatuar. Teksa e shkruaja kete recete, ne mendje me vinte vetja ime, e vogel, e ulur ne divan duke pastruar bizelet.
    Pervecse shume te shijshme (edhe pse mamaja ime i gatuante mrekullisht mire, por kurre nuk i hante dhe pelqente), bizelet jane nje burim fibrash dhe vitamines K. 1 pjate bizele permban po aq vitamine C sac permban 1 buke gruri. Une do tju sygjeroja gjithmone bizelet e fresketa dhe kur jane ne kulmin e sezonit. Vertet hane pak kohe ne pastrim, por gatimi eshte perkushtim dhe art.


    Shpresoj tju kete pelqyer, pres mendimet tuaja.







    Comments