Gjelle me perime:Turli


Per kete recete do tju nevojiten:

  • 4 patate te vogla
  • 1 karrote
  • 200 gr brokoli
  • 1 qepe e njome jeshile
  • 1 spec jeshil ose te kuq
  • 1 kungulleshke
  • Kripe, piper dhe ereza te tjera sipas deshires
  • Vaj ulliri
Receta:
  • Ne 1 tigan, skuqni ne temperature mesatare qepen jeshilete prere imet, karroten dhe specin
  • Pasi te kene marre 1 faqe, shtoni edhe patatet e prera ne kubike
  • I kavardisni per rreth 2 minuta dhe i shtoni uje rreth 3 gota, ose leng mishi ne qofte se keni
  • Shtoni edhe perimet e tjera, kripen, piperin dhe erezat
  • Zjejini me kapak te mbyllur per rreth 30 minuta duke i kontrolluar here pas here ne qofte se e kane shterur ujin apo jo. 
  • Trashesia e lengut te gjelles bazohet ne shije personale
                                                               Ju befte mire!

Disa artikuj me poshte do te gjeni 1 version te ngjashem te kesaj recete, por ne furre. Dikur im shoq bente shaka me mua dhe me quante 'vajza turli'. A kam faj? Te kombinuara perimet jane gjithmone kaq te shijshme. Edhe kesaj recete mund ti shtoni e ti hiqni te gjitha perimet qe keni e njihni pa dyshuar fare ne shijen e saj perfundimtare. Pastaj ne kete pranvere te vone, 1 gjelle e tille te shlodh e te ngroh pas 1 dite te gjate.


Comments