Japrake: Gjethe rrushi vegjetariane



Per kete recete do tju nevojiten:
  • Gjethe rrushi
  • 4 qepe te njoma jeshile
  • 200 - 300 gr. spinaq 
  • Disa dege lepjete
  • Oriz
  • Nenexhik, koper dhe majdanoz te fresket

Receta:
  • Prisni holle qepet e njoma (me gjithe bishtat), spinaqin, lepjeten dhe erezat e fresketa te lartpermendura
  • Shtoni orizin e bardhe
  • Perzjejini dhe ngjesheni mire masen derisa te forcohet pak.
  • Zjeni gjethet e rrushit per rreth 10 minuta (pasi ti keni prere bishtat e tyre ne fund).
  • Merrni nje tenxhere dhe ne te vendosni 1 shtrese me gjethe rrushi derisa e gjithe hapesira te jete mbuluar.
  • Shtoni pak vaj ulliri.
  • Filloni te mbeshtillni harxhin e pergatitur me gjethet e rrushit 1 nga 1.
  • Pasi te mbaroni dhe ti keni vendosur me delikatese ne tenxhere, shtoni uje derisa te jene mbuluar te gjitha gjethet.
  • Eshte shume e rendesishme, gati e domosdoshme te vendosni 1 pjate siper gjetheve perpara se te vendosni kapakun e tenxheres. Ne kete menyre fletet e gjetheve te rrushit nuk do te shperbehen dhe masa do te qendroje brenda e rregullt.
  • Zjejini ne zjarr te avashte.
  • Une preferoj ti sherbej te ftohta dhe te shoqeruara me kos ose tarator. Ideale per tu ngrene edhe 1 dite me vone nga pergatitja.
                                                 Ju befte mire!


Japraket, 1 recete ballkanike mjaft e pelqyer dhe e shendetshme. Gjyshja dhe mamaja jone perhere na kane 'detyruar' ti hame dhe kane patur aq shume te drejte. Te pasura me vitaminat C, E, A, K dhe B6. Gjithashtu ne hekur dhe kalcium. Ka shume menyra mbeshtjelljeje si vepra arti te verteta.

                                                 

                                                             
                                                           1 buqete e gjelber per ju! :)
                                                     

Comments