Biskota me xhinxher


Per kete recete do tju nevojitet:

  • Miell
  • 1 veze
  • 1 gote sheqer
  • Fryres brumi ose 1 luge kafeje sode buke
  • 1 luge mjalt
  • 1 luge caji xhinxher pluhur
  • 1 luge caji kanelle
  • 1 maje luge kafeje kripe
  • 3/4 margarine
Receta:
  • Ngrohni furren ne 180 grade
  • Filloni duke perzjere miellin me pak kripe, kanelle dhe xhinxher
  • Ne nje mikser rrihni margarinen, sheqerin dhe vezen
  • Shtoni 1 luge mjalt dhe perzjejeni perseri
  • Shtoni miellin e lartpermendur dhe vazhdoni ta rrihni masen me mikser per rreth 1 -2 minuta
  • Largojeni masen nga mikseri
  • Lyeni siperfaqen ku do te punoni brumin me pak niseshte dhe filloni ta zini me duar per disa minuta
  • Me pas, me ndihmen e 1 okllaije hapeni brumin
  • Pergatitni format rrumbullake me ndihmen e 1 gote
  • Futini ne furre dhe piqini per rreth 10 - 15 minuta
                                                            Ju befte mire!

Keto biskota, te cilat pergithesisht gatuhen ne raste festash, une pelqej ti gatuaj sa here te me hahen. Nuk e kane ate shijen e zakonshme te biskotave dhe ne qofte se nuk jeni 1 admiruese e ushqimeve te embla, keto biskota jane ideale per ju. Xhinxheri i cili dominon, do tju lere nje shije te mrekullueshme per 1 kohe te gjate. Ai eshte 1 ilac natural, sidomos per ju qe vuani nga stomaku apo jeni ne 3 mujorin e pare te shtatezanise. Jane mengjesi i shpejte dhe darka ideale, shoqeruar me caj apo qumesht.



Comments