Per kete recete do tju nevojitet:
- Miell
- 1 veze
- 1 gote sheqer
- Fryres brumi ose 1 luge kafeje sode buke
- 1 luge mjalt
- 1 luge caji xhinxher pluhur
- 1 luge caji kanelle
- 1 maje luge kafeje kripe
- 3/4 margarine
Receta:
- Ngrohni furren ne 180 grade
- Filloni duke perzjere miellin me pak kripe, kanelle dhe xhinxher
- Ne nje mikser rrihni margarinen, sheqerin dhe vezen
- Shtoni 1 luge mjalt dhe perzjejeni perseri
- Shtoni miellin e lartpermendur dhe vazhdoni ta rrihni masen me mikser per rreth 1 -2 minuta
- Largojeni masen nga mikseri
- Lyeni siperfaqen ku do te punoni brumin me pak niseshte dhe filloni ta zini me duar per disa minuta
- Me pas, me ndihmen e 1 okllaije hapeni brumin
- Pergatitni format rrumbullake me ndihmen e 1 gote
- Futini ne furre dhe piqini per rreth 10 - 15 minuta
Ju befte mire!
Keto biskota, te cilat pergithesisht gatuhen ne raste festash, une pelqej ti gatuaj sa here te me hahen. Nuk e kane ate shijen e zakonshme te biskotave dhe ne qofte se nuk jeni 1 admiruese e ushqimeve te embla, keto biskota jane ideale per ju. Xhinxheri i cili dominon, do tju lere nje shije te mrekullueshme per 1 kohe te gjate. Ai eshte 1 ilac natural, sidomos per ju qe vuani nga stomaku apo jeni ne 3 mujorin e pare te shtatezanise. Jane mengjesi i shpejte dhe darka ideale, shoqeruar me caj apo qumesht.
Comments
Post a Comment